Homepage | Carrières du Hainaut
 • Zomeractie 2020

  Overweeg je de aanleg van je terras of tuinpaden in blauwe steen ? Geniet dan snel van onze zomerpromoties !
 • Garden 5tyles

  Je tuin, dat ben jij! Wat jouw favoriete stijl ook mag zijn, met blauwe steen geef je jouw ontwerp een unieke en verfijnde toets. Eerst zien en dan geloven?
 • Personaliseer je binnen vloer

  Laat je interieur stralen met een unieke en originele vloer. Vind de tegelcompositie die het best past bij jouw persoonlijkheid met de creatieve tegelcollectie in blauwe steen, met invloeden van over de hele wereld
GARDEN 5TYLES

GARDEN 5TYLES

Hoe je je tuin ook ziet, blauwe steen is het perfecte materiaal dat jouw ontwerp écht afmaakt. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Bekijk de vijf verschillende tuinstijlen die we voor jou geselecteerd hebben en zie hoe blauwe steen ze allemaal naar een hoger niveau tilt.

Kijk onze 5 moodboards

MAAK JE WONING HELEMAAL FAMILYPROOF

MAAK JE WONING HELEMAAL FAMILYPROOF

Je wilt namelijk een gezellige omgeving creëren waarin je kinderen kunnen opgroeien. Ook veiligheid, zachtheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn opeens topprioriteit als het op je huis aankomt. Wij vertellen je alvast met welke materialen je een familyproof woning creëert.

Lees het artikel

 

DE MOOISTE TERRASTEGELS

DE MOOISTE TERRASTEGELS

Aan welke criteria je nieuwe terras moet beantwoorden? Kwalitatief, onderhoudsvriendelijk en stijlvol. En die drie voorwaarden vink je moeiteloos af met zowel kleine als grote terrastegels in blauwe steen. Wij zetten de mooiste opties op een rij, zodat jij kunt beginnen fantaseren over je droomterras.

Lees het artikel

PRIJS BLAUWE STEEN

PRIJS BLAUWE STEEN

Heb je een binnen of buiten project in Blauwe Steen uit Henegouwen? Welk budget moet je voorzien? Om te weten wat een keuken, badkamer, tuin of gevel in blauwe steen kost kun je hier de prijs van blauwe hardsteen aanvragen aan onze verdelers, op maat voor jouw project!

Vraag de prijs van Blauwe Steen uit Henegouwen aan

ONDERHOUD VAN BLAUWE STEEN

ONDERHOUD VAN BLAUWE STEEN

Heb je thuis arduin en vraag je je af hoe je het kunt onderhouden? Droom je van blauwe steen, maar ben je bang voor de vlekken hierop? Maak je geen zorgen! Blauwe hardsteen heeft geen speciaal onderhoud nodig. En er zijn oplossingen voor alle soorten vlekken.

Ontdek onze onderhoudstips

WAAR VIND JE BLAUWE STEEN?

WAAR VIND JE BLAUWE STEEN?

Heb je een project met blauwe hardsteen? Heb je vragen of ben je op zoek naar het advies van een specialist? Hoe weet je zeker dat je de echte Blauwe Steen uit Henegouwen® koopt? Bezoek een showroom van een verdeler van Carrières du Hainaut bij je in de buurt.

Vind een verdeler van blauwe steen

TIPS EN TRICKS

Wil je meer weten over de mogelijke toepassingen van blauwe steen of ben je op zoek naar inspiratie? Het magazine van Carrières du Hainaut is een echte goudmijn, vol met tips en trucs om voor uw blauwe steen te zorgen en ervan te genieten.

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONS MAGAZINE

 

WAAROM BELGISCHE BLAUWE HARDSTEEN?

 • Een lokale natuursteen. Bekijk hem. Raak hem aan. Vergelijk hem. De levende materie komt tot uitdrukking en maakt een wereld van verschil
 • Een zeer compacte kalksteen, met een onvergelijkbare dichtheid. Hierdoor is de steen niet poreus en bestand tegen externe agressies, verwering en vlekken
 • Geen nood aan regelmatig onderhoud, een schoonmaakbeurt met helder water is voldoende
 • Hij past zich aan alle stijlen aan, ongeacht of dit modern, klassiek of landelijk is
 • Hij combineert wonderwel met andere materialen en andere kleuren
 • Een ongeveevenaarde levensduur, zijn oppervlak wint aan patina en charme met de tijd
 • ... KOM ALLES TE WETEN OVER BLAUWE STEEN
Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden materiaal

Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden materiaal

Voor de renovatie van het Brusselse kantoor van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening wilde we een duurzaam en tijdloos materiaal dat gemakkelijk te onderhouden is in een stedelijke omgeving, waarin het kantoor gevestigd is. Door blauwe steen, gecombineerd met Franse witsteen, te gebruiken past het gebouw goed in zijn omgeving. Het gebruik van Blauwe Steen uit Henegouwen voor de facade is niet enkel decoratief, de textuur van deze natuursteen geeft ook een rustgevend gevoel.

RVA & ABETEC ARCHITECTEN

Bekijk het project

Een huis uit een rots gehouwen

Een huis uit een rots gehouwen

Het is zeer aangenaam om te wonen in een uniek huis. Het is speciaal door het concept, maar ook door de blauwe steen – van Belgische bodem – dat gebruikt is als basismateriaal maar niet als simpele dorpels of vensteromlijstingen. En dat is precies zoals we het wilde. Architect Razvan Oprescu koos voor de BrickEno breukstenen voor de buiten- en binnenmuren. Het natuurlijke en gekloofde uiterlijk van de natuursteen geeft het de indruk dat ons huis uit een massieve rots is gehouwen.

DIMITRI & JULITA, EIGENAARS

Bekijk het project

Blauwe steen, licht en elegant

Blauwe steen, licht en elegant

"Elegantie, vrouwelijkheid, innovatie en lichtheid: dat zijn de karakteristieken van onze stijl. Het leek mij onmogelijk die aspecten tot uiting te laten komen met blauwe steen. Tot ik een bezoek bracht aan Carrières du Hainaut. Dat heeft mij helemaal overtuigd. Ik was onder de indruk van die magische plek. Zien hoe de steen daar ontgonnen wordt, inspireerde me. Ik zag het meteen voor me: de combinatie van onze twee werelden door middel van een geheel van lijnen en curven."

FABIENNE DELVIGNE, ONTWERPSTER

Bekijk de video

 

 

Video

Ontdek de eindeloze mogelijkheden met arduin op video! Benieuwd hoe Belgische blauwe steen wordt gewonnen en omgetoverd tot prachtige werkbladen, terrassen, douches en wat nog meer? Wil je de EnoStone® oplossingen ontdekken op een leuke manier?

Bekijk onze laatste videos

 

Een lokale natuursteen

Een lokale natuursteen

We moeten gebruik maken van de materialen die we ter plaatse hebben, niet die van 3.000 of 20.000km ver weg. Materialen die uit België komen. Ze zijn prachtig, ze zijn nobel, ze zijn natuurlijk. En ik denk dat we vandaag de dag steeds meer teruggaan naar de basics. Blauwe steen, het vertelt een verhaal van ons land. Het is een geschiedenis van Henegouwen.

XAVIER HARCQ, FOTOGRAAF

Bekijk de video

Een creatie van ruimte

Een creatie van ruimte

We hebben Blauwe Steen uit Henegouwen zowel binnen als buiten gebruikt om ruimte en een open gevoel te creëren en om te kunnen genieten van het prachtige zicht op de stad Barcelona. We wilde een verouderde, elegante en natuurlijke stijl creëren. De keuze is daarom gevallen op EnoStyl tegels. Deze geven de woning een verouderde uitstraling, een ziel, maar met in een hedendaagse stijl.

BETTINA SCHMID-LOSSBERG, ONTWERPSTER BIJ ARTS AT HOME

Bekijk het project

Een passief en eigentijds huis

Een passief en eigentijds huis

Christophe Erkens heeft gekozen voor de EnoStone E-Board Zero-oplossing, een combinatie van buitenmuur isolatie met gezaagde blauwe hardsteen muurplaatjes, gepaard met bepleistering om een eigentijdse uitstraling te geven aan zijn passieve gezinswoning. Zijn doel: een gevel creëren met dynamische en ritmische lijnen door te spelen met uitbouwen en afwisselende hoogtes in blauwe steen muurplaatjes. Een succesvolle realisatie!  

CHRISTOPHE ERKENS, ARCHITECT

Bekijk het project

EEN UITGEBREID ASSORTIMENT

Laat je verbeelding de vrije loop met de decoratieve, architecturale en creatieve Blauwe Steen uit Henegouwen®. Door zijn ruime pallet aan texturen en grijs-blauwe tinten past hij in elke woonstijl. Hij verrijkt je terras, vloer, werkblad, douche of gevel met stijl en karakter. 

ONTDEK HET VOLLEDIGE GAMMA 

ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN

Of het nu gaat om je gevel te sublimeren, je keuken verbeteren of je waterpunten beveiligen, de Blauwe Steen uit Henegouwen past zich aan uw stijl en aan uw wensen. Laat u inspireren door deze mooie projecten om uw woning een uniek cachet te geven.

ONTDEK ALLE TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN

 

Présentation2
Ontdek Carrières du Hainaut® en onze productiemethodes in dit filmpje
CAT inspiration 255x265
Haal inspiratie uit deze projectenfoto‘s
CAT distributeurs 255x265
Vind een verdeler bij u in de buurt